Hoe maak ik een sollicitatiebrief aan?

Je kan CVster.nl gebruiken gratis om sollicitatiebrieven aan te maken, te downloaden en te delen. Elk cv-template heeft een bijpassend template voor een sollicitatiebrief die je kan gebruiken. Hiermee heb je ongelimiteerd toegang tot templates voor sollicitatiebrieven, een ruime keuze uit kleuren, en de mogelijkheid om PDF’s te downloaden. Je kan eventueel zelfs je cv en sollicitatiebrief combineren tot één document, om het sollicitatieproces nog makkelijker te maken voor iedereen. 

Hoe maak je een sollicitatiebrief aan op CVster.nl

Stap 1: Meld je aan op CVster.nl en klik vanuit het Dashboard op het tabblad naast cv’s waarop Sollicitatiebrieven staat.

Stap 2: Selecteer ‘Nieuw aanmaken’ om een nieuwe sollicitatiebrief op te stellen en de editor te openen. Zie onderstaand screenshot.

Stap 3: Vul de gegevens voor de sollicitatiebrief in. Elke sollicitatiebrief bestaat uit 3 onderdelen:

  • In het onderdeel Gegevens ontvanger voeg je de specifieke bedrijfsgegevens voor elke sollicitatiebrief toe. 
  • In het onderdeel Persoonsgegevens kan je persoonlijke informatie toevoegen. Wij helpen je op weg door alvast een aantal gegevens uit jouw cv toe te voegen.
  • In het onderdeel Briefinhoud voeg je de tekst voor jouw sollicitatiebrief toe. 

  • Stap 4: Je kan op ieder moment het gewenste template kiezen en je sollicitatiebrief downloaden. Je kan je sollicitatiebrief als apart document downloaden, of het samenvoegen met je cv. Als je jouw sollicitatiebrief en cv samen verstuurt, raden wij je aan om hetzelfde sjabloonontwerp te gebruiken, zodat jouw cv en sollicitatiebrief hetzelfde ontwerp hebben. Zie onderstaand screenshot. 

Andere tips voor sollicitatiebrieven

Hoe wijzig je de naam en de taal van jouw sollicitatiebrief?

De naam van het bedrijf waarbij je solliciteert wordt de bestandsnaam van je sollicitatiebrief. Als je de functie of bedrijfsnaam niet invoert, krijgen jouw sollicitatiebrieven standaard het label Untitled. Als je jouw sollicitatiebrieven goede namen geeft, blijft het dashboard gestructureerd en overzichtelijk.

Wijzig de taal voor jouw sollicitatiebrief door op het vlagicoontje onder de naam van de sollicitatiebrief te klikken en de taal te selecteren die je wilt gebruiken. 

Hoe verwijder je een sollicitatiebrief

Verwijder een sollicitatiebrief door naar jouw dashboard met sollicitatiebrieven te gaan en te klikken op Verwijderen. Als je jouw sollicitatiebrief verwijdert, is dat definitief. Ons team kan een verwijderde sollicitatiebrief niet terughalen. Zie onderstaand screenshot.

Waar vind je hulp bij het schrijven van sollicitatiebrieven?

Bezoek onze blog voor meer tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Wij plaatsen regelmatig nieuwe tips voor het schrijven van cv's, sollicitatiebrieven, loopbaanadvies en meer.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op