Kan ik mijn cv downloaden als een Word of PDF-bestand?

Zodra je cv klaar is, kun je op een aantal manieren je cv's of sollicitatiebrieven exporteren om op banen te gaan solliciteren.

Als je een betaald premium account hebt, is het mogelijk om jouw cv rechtstreeks vanuit het dashboard of de cv-editor te downloaden als PDF of DOCX-bestand. Je kan er ook voor kiezen om je sollicitatiebrief en cv samen te voegen in één bestand voor het ultieme gemak en extra overzichtelijkheid. Naast de “Download PDF” knop zit een uitklapmenu waarin je kan kiezen voor downloaden als DOCX of TXT. DOCX/Word downloads zijn nu beschikbaar voor ons meest populaire templates, Stockholm en Sydney. Let op: als je gebruik maakt van het Sydney template en je cv download als DOCX lijkt het alsof de gekleurde sidebar op de tweede pagina anders is dan op de eerste pagina. Na het afdrukken van je cv zal je echter zien dat de twee overeenkomen. Je kan hier ook de “Deel als link” optie vinden. Zie de screenshots hieronder.

Als je een gratis account hebt, is het mogelijk jouw cv te exporteren als tekstbestand (TXT) of online links naar je cv te delen. Zie de onderstaande screenshots.

Als je niet wilt upgraden naar een premium account, kan je een tekstbestand (.txt) exporteren om zo de inhoud van jouw cv te kopiëren en plakken in een eenvoudige tekstverwerker zoals Word of Google Docs. Bovendien kun je met het delen van een online link jouw cv in een premium template toegankelijk maken, zonder dat je hoeft te betalen voor een premium account.

Exporteren als DOCX

Je kan je cv ook downloaden als DOCX-bestand. DOCX-bestanden, beter bekend als Word-bestanden, slaan je cv op in onze populaire Stockholm of Sydney templates. Zie het voorbeeld hierboven voor een visueel voorproefje. DOCX-bestanden maken het mogelijk voor je om na het downloaden nog de stijl, grootte en kleuren aan te passen.

Als je op de “…” knop drukt, opent er een eenvoudig keuzemenu dat verschillende manieren biedt om je cv te downloaden:

Waarom is mijn DOCX-download anders dan de PDF-download? (Beta)

Je hebt altijd 3 opties om je cv te downloaden: als een TXT-bestand (gratis), als PDF-bestand of als DOCX-bestand. Met uitzondering van het TXT-bestand blijf je cv er dan hetzelfde uitzien.

De nieuwe DOCX-download is beschikbaar voor de populaire Stockholm en Sydney templates. Het is simpelweg een kwestie van downloaden en beginnen met solliciteren. Let op: als je gebruik maakt van het Sydney template en je cv download als DOCX lijkt het alsof de gekleurde sidebar op de tweede pagina anders is dan op de eerste pagina. Na het afdrukken van je cv zal je echter zien dat de twee overeenkomen. Al onze templates zijn professioneel getest in de praktijk en zijn precies volgens de eisen opgesteld die werkgevers stellen aan cv's.