Hoe kan ik mijn cv aanpassen?

Onze cv-sjablonen zijn ontworpen om aangepast te worden aan jouw inhoud en zien er geweldig uit, ongeacht het thema dat je kiest. Zie hieronder een aantal manieren waarop je jouw cv kan aanpassen. 

  1. De lay-out aanpassen

Er zijn een paar manieren waarop je de lay-out van jouw cv kan aanpassen, zoals:

Verander de taal – Lees hier meer over het veranderen van de taal in jouw cv.

Onderdelen en velden overslaan – Onderdelen of velden uitsluiten van jouw cv door ze leeg te laten. De labels of onderdelen die je overslaat, worden automatisch uit het cv verwijderd.

  • Links toevoegen – Voeg aangepaste links toe aan jouw LinkedIn profiel, online portfolio, etc. in het onderdeel Persoonsgegevens.
  • Foto toevoegen / verwijderen – Voor sommige templates moet je een foto gebruiken, maar een foto kan altijd uit elk template worden verwijderd. Meer informatie over het uploaden of bewerken van jouw foto vind je hier.
  • Wijzig het ontwerpthema / de ontwerpkleur – Lees hier meer over hoe je een template kan wijzigen en kleuren kan aanpassen. Gebruik onze makkelijke kleurentool om je cv nog meer te laten stralen. 
  • Gebruik avatar afbeeldingen bij de meeste van onze templates. Een optionele, maar stijlvolle toevoeging. 
  • Voeg statusbalken toe die op een visuele manier laten zien hoe goed je bent in jouw vaardigheden. Deze optie vind je in het menu onder Talen en Vaardigheden. 
  • Ordenen van onderdelen - Voor onderdelen na Persoonlijk profiel in de hoofdkolom van het cv kan de volgorde worden aangepast. Om een onderdeel opnieuw te ordenen, klik je aan de linkerzijde op het grid-icoontje. Je kunt deze omhoog en omlaag slepen. Zie hieronder:

Een aangepast onderdeel toevoegen

Een andere manier om jouw cv te personaliseren is door aangepaste onderdelen te gebruiken die je zelf inricht. De titel hiervoor kan je zelf kiezen. Scrol helemaal naar beneden op de cv-editor voor de verschillende opties voor het toevoegen van nieuwe onderdelen:

Lettertypen & lettergrootte

Op dit moment kunnen het lettertype of de lettergrootte voor jouw cv's of sollicitatiebrieven niet worden bewerkt. We hopen in de toekomst meer functies voor lettertypen beschikbaar te hebben. In de tussentijd stellen we voor om te experimenteren met de verschillende sjabloonontwerpen, aangezien voor elk van deze ontwerpen een iets ander lettertypethema wordt gebruikt. 

Hoe maak je een CV op 1 pagina

De ideale lengte van je cv is een enkele pagina. Om dit te realiseren kun je je focussen op uitsluitend toevoegen van de meest relevante informatie en minder belangrijke zaken achterwege te laten dat verder niets toevoegd aan het succes van je cv. Je kunt de grootte van het lettertype niet aanpassen. 

Vergeet ook niet om je sollicitatiebrief te personaliseren! Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een indrukwekkende sollicitatiebrief te maken, nu je er met slechts één klik op de knop voor kan zorgen dat het matcht met je cv. Door je sollicitatiebrieven op je dashboard te hebben is het eenvoudig om voor een georganiseerde, consequente look te zorgen – en zo ook goed georganiseerd op banenjacht te gaan!

Zie het voorbeeld hieronder:

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op